Dansk Boligforsikring

Hvornår skal du have en ejerskifteforsikring, og hvornår skal du ikke?

Hvis du står over for et boligkøb inden for nærmeste fremtid – eller blot kommer til det på et tidspunkt – skal du til at forholde dig til en masse ting. Du skal undersøge din økonomi grundigt og have købsbevis i banken, du skal ordne en masse papirarbejde, du skal finde den rigtige bolig. Og når det sidste er på plads, skal du også vurdere, om du skal have en ejerskifteforsikring eller ej. En sådan forsikring kommer i spil, når et ejerskifte skal ske. Men hvornår er det så lige, du skal takke ja til en ejerskifteforsikring, og hvornår er det unødvendigt?

Ejerskifteforsikring afhænger også af boligtype

Det første, der er værd at vide om ejerskifteforsikringer, er, at de ikke kan tegnes for alle boliger. I udgangspunktet kan forsikringen tegnes på huse, sommerhuse og ejerlejligheder. Dog er det langt mest almindeligt på de første to typer. I en ejerlejligheder kræver det både en tilstandsrapport for den enkelte lejlighed og for hele ejendommen, hvilket er meget omfangsrigt. Derfor er det ikke normalt at tegne ejerskifteforsikring på ejerlejligheder. Hvis du ønsker at få et tilbud på ejerskifteforsikring på eksempel et hus eller sommerhus, kan du blandt andet få tilsendt dette via Dansk Boligforsikring.

I Landejendomme med landbrugspligt, andelslejligheder og lejeboliger er det ikke muligt at tegne ejerskifteforsikringer. Hvis det er en af disse boligtyper, du skal flytte ind i, behøver du altså ikke bekymre dig om, hvorvidt du behøver forsikringen eller ej.

Fordele/ulemper ved forsikringen

I og med at ejerskifteforsikringen dækker skjulte skader, fejl og mangler ved boligen, er den helt store fordel selvfølgelig, at det giver en tryghed. Hvis først du opdager en skade, som har været til stede ved indflytning, og den skal udbedres, kan beløbet løbe højt op. Med det sagt dækker ejerskifteforsikringen ikke samtlige skader, der er i boligen. Flere forhold skal være til stede. Du kan derfor ikke automatisk regne med, at du er dækket hundred procent ind, lige meget hvad der sker. Det gælder om at afveje de forskellige scenarier og her udfra vurdere, om du behøver en ejerskifteforsikring. Du kan få flere gode råd og svar på gængse spørgsmål ved at læse på Dansk Boligforsikrings hjemmeside, hvor du blandt andet kan finde en FAQ.