Ejerskifteforsikring og sælgeransvarsforsikring

Har du styr på, hvad en ejerskifte- og sælgeransvarsforsikring er?

Ved du, hvor der er information tilgængelig om ejerskifteforsikring og sælgeransvarsforsikring? Få et godt tip til, hvor du skal gå hen, hvis du vil blive meget klogere på boligforsikringer og samtidig være bedre i stand til at vælge den rette.

Ejerskifte og sælgeransvars – siger det dig noget? Det afhænger formegentlig først og fremmest af, om du ejer en bolig, eller har søsat missionen om at investere i en bolig. Hvad end du står i den ene eller anden situation, er der god chance for, at du har hørt om en ejerskifteforsikring. Den er nemlig meget relevant, når der skal skiftes boligejer i et hus eller sommerhus (i visse tilfælde også ejerlejligheder). Forsikringen tegnes i langt de fleste tilfælde til hus eller sommerhus, men det er også muligt at tegne en i forbindelse med en ejerlejlighed. Dette sker dog ikke så ofte, da forholdene er langt mere omfattende her.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er godt og kort en sikring for køber, der står og skal investere i ny bolig. I sådan en situation kan man have sine betænkeligheder ved at købe et hus, som man ikke er hundred procent sikker på, hvordan standen er på. Og her tænker du måske; jamen er det ikke det, en tilstandsrapport er til for? Og jo, det er det. Men en tilstandsrapport er ikke hundred procent udtømmende, og den tager ikke hensyn til skader, som er mere skjulte. Det vil sige skader, som ikke ved første ejekast er til at få øje på. Sådanne skader vil måske først blive opdaget efter nogle år, og er alt derfor ikke noget, man som køber kan sikre sig imod uden en ejerskifteforsikring. Så hvis du spørger om, hvad en ejerskifteforsikring er, er det en forsikring, som dækker skjulte skader og mangler, som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten.

En ejerskifteforsikring er ikke lovpligtig, men er for mange en uundgåelig del af at købe bolig, da man ofte ikke tør at lade vær med at tegne den. Det kan nemlig løbe op i mange penge, hvis først uheldet er ude, og du ikke er forsikret.

Hvis du vil vide alt, hvad der er at vide om ejerskifteforsikringer og sælgeransvarsforsikringer, kan du med fordel læse boligselskabernes FAQ. Her er der tages hensyn til de gængse spørgsmål, de får, fra kunder og potentielle kunder.